Skip links

Άρθρο στην εφημερίδα του Ωραιοκάστρου ΠΟΛΙΤΗΣ news

Η εθνική συνεννόηση και η παραγωγική ανασυγκρότηση παραμένει ζητούμενο

Την ώρα που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ αγωνίζονται με επιτυχία να απαξιώσουν μέχρι τέλους το πολιτικό μας σύστημα και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, με στημένες διαφωνίες και κοκορομαχίες, η κοινωνία και οι πολίτες εξακολουθούν να αγωνιούν για την επόμενη μέρα και αποστρέφονται τα παιχνίδια εξουσίας!

Το βασικό ζητούμενο, όμως, δεν είναι τα παιχνίδια εξουσίας των κκ Τσίπρα – Καμμένου και Μητσοτάκη αλλά η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες και η παραγωγική ανασυγκρότηση. Μετά από την πολυετή περιπλάνησή της στην έρημο της αυταπάτης, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η μία κατεύθυνση σηματοδοτεί τον εφησυχασμό, που επιτρέπει την τυφλή πολιτική σύγκρουση, την πόλωση και το διχασμό και εν τέλει οδηγεί σε νέες περιπέτειες. Ο άλλος δρόμος, που προϋποθέτει αφύπνιση, οδηγεί σε «όαση» εθνικής υπευθυνότητας, ρεαλισμού και ευρύτερης συνεννόησης για την οριστική και ασφαλή υπέρβαση της κρίσης. Γιατί πέρα από τους θεατρικούς πανηγυρισμούς για «το τέλος των μνημονίων» είναι σαφές ότι χρειάζεται ακόμη αρκετός δρόμος και μεγάλη προσπάθεια, για να εγγυηθούμε στους Έλληνες κα τις Ελληνίδες ότι παίρνουμε ξανά τη χώρα μας πίσω και μπορούμε να ανταποκριθούμε στην απαίτηση για αξιοπρέπεια στη ζωή τους. Γιατί παρά τις θυσίες και τις υπέρμετρες δεσμεύσεις, η ασφαλής πλοήγηση της χώρας μακριά από την επιτροπεία και το αδιέξοδο σπιράλ της λιτότητας, παραμένει ακόμη ζητούμενο.

Όπως ζητούμενο αποτελεί και η θεμελίωση ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου για μια βιώσιμη ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής αυτό προτάσσουμε με τη δική μας πρόταση, και ο κόσμος αναγνωρίζει ολοένα και περισσότερο ότι είμαστε ο μοναδικός εγγυητής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση με έμφαση στην κοινωνική συνοχή. Είμαστε ο μόνος δρόμος για την εγγύηση της εθνικής συνεννόησης μετά τις εκλογές!

Είμαστε ο μόνος δρόμος που διασφαλίζει την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι είμαστε μικρό κόμμα, εμείς λέμε ότι έχουμε μεγάλο ακροατήριο και μεγάλη «δεξαμενή». Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί τη σύγχρονη έκφραση της  Κεντροαριστεράς και στο διογκούμενο λαϊκό αίτημα «να φύγουν αυτοί» και η δική μας απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Όχι όμως μόνο για να «έρθουν οι άλλοι», μια δεξιά παλαιάς κοπής. Με κοκορομαχίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πασχίζουν να αναστήσουν έναν μεγάλο δικομματισμό. Εμείς ζητάμε εθνική αφύπνιση και καταθέτουμε τη δική μας πρόταση, το «Σχέδιο Ελλάδα» με Ελληνική ιδιοκτησία που οδηγεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με τολμηρές αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Ο δρόμος που προτείνουμε εμείς λέει: εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας, ευρύτερης αποδοχής, που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Ένα νέο συμβόλαιο της δημοκρατικής παράταξης με το λαό και ζητάμε πρωταγωνιστικό ρόλο για την υλοποίησή του. Για αυτό καλούμε τον ελληνικό λαό να στρέψει την πλάτη σε όλους όσους θέλουν να τον διχάσουν ξανά, στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία.

*Ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης είναι βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος Ενέργειας & Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής

https://politisnews.gr/2019/01/28/%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83-%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CF%8C/?fbclid=IwAR3rqIQu5vFuCda4n0AoXRvnnX_5D8iNhItMA-d8zIAy5xodjWfZcWvKMYU