Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 ο Γιώργος Αρβανιτίδης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών σχετικά με την ανάγκη πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης:
“Ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού που μπορεί να καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ανέρχεται σε έξι (6) συνεργάτες με πλήρες ωράριο.
Με δεδομένο ότι ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών, η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να καλύψει τις ανάγκες πρόσληψης έκτακτου προσωπικού από τα ταμειακά υπόλοιπα του ιδρύματος … Για ποιο λόγο το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέρριψε το σχετικό αίτημα;”.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
Κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβα από τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού που μπορεί να καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ανέρχεται σε έξι (6) συνεργάτες με πλήρες ωράριο.
Με δεδομένο ότι ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών, η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να καλύψει τις ανάγκες πρόσληψης έκτακτου προσωπικού από τα ταμειακά υπόλοιπα του ιδρύματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, το κόστος πρόσληψης εκατό (100) συνεργατών με πλήρες ωράριο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 εκτιμάται σε περίπου 1.745.000€ ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ξεπερνούν τα 11.000.000€.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάστε κ. Υπουργοί:
- Για ποιο λόγο το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέρριψε το αίτημα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού από τα αποθεματικά του ιδρύματος;
- Προτίθεστε να δώσετε λύση, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος;
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Αρβανιτίδης