Skip links

Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει κλίμα εμφυλίου στην πατρίδα μας

Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση, μια εκδήλωση στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου που ξεκίνησε στο Κίνημα Αλλαγής, μια εκδήλωση για το μέλλον του Έλληνα αγρότη και της ελληνικής υπαίθρου.

Πριν δώσω το λόγο στους εκλεκτούς ομιλητές, θέλω να θυμίσω το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η παράταξή μας, η μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη, πορεύεται προς το συνέδριο.

Όσοι επιλέξαμε την πρόοδο απέναντι στην συντήρηση, όσοι είδαμε την χώρα να προχωρά και τον λαό μας να ευημερεί, όσοι σταθήκαμε απέναντι στη λογική και τις πρακτικές της δεξιάς, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε το λαό μας να διχάζεται.

Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει κλίμα εμφυλίου στην πατρίδα μας.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ είναι έργο της δικής μας παράταξης, δεν το χαρίζουμε σε κανέναν και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το θέσει υπό αμφισβήτηση. Όπως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει το κράτος δικαίου, το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στο εξωτερικό και να δηλητηριάζει στο εσωτερικό.

Ως εδώ, σύντροφοι. Ως εδώ.

Είμαστε πολλοί, έχουμε καθαρό το μέτωπο και τη συνείδησή μας και θα απαλλάξουμε την πατρίδα από όλους αυτούς τους απίστευτους τυχοδιώκτες που παίζουν στα ζάρια το μέλλον των παιδιών μας, απλά και μόνο για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση.

Το προοδευτικό μέτωπο που συγκροτούμε στο Κίνημα Αλλαγής είναι πλέον ισχυρό. Είναι το πλειοψηφικό μέτωπο της ελληνικής κοινωνίας που βρήκε ξανά γνήσια πολιτική έκφραση. Αυτό που μένει, πλέον, είναι να φτιάξουμε το κοινό πολιτικό μας σπίτι. Το πρώτο βήμα, έγινε.

212.000 συμπολίτες μας αποφάσισαν ότι η Φώφη Γεννηματά θα ηγηθεί της παράταξης, επιβραβεύοντας την επιτυχία της να ενώσει το χώρο και να ενισχύσει τη δύναμή μας στη Βουλή και την κοινωνία.

Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα, είμαστε έτοιμοι να πάμε στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ένα συνέδριο που θα καθορίσει τη διακήρυξη, το καταστατικό, τα σύμβολα και το πρόγραμμά μας.

Στις 16 Μαρτίου έχουμε την ευκαιρία για ένα ΝΕΟ, ΜΕΓΑΛΟ και ΝΙΚΗΦΟΡΟ ξεκίνημα.

Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα, μέσα από ένα ανοικτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό συνέδριο. Ένα συνέδριο που θα ανοίξει νέους δρόμους για την Ελλάδα και την κοινωνία.

Στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να αντιμετωπίσουμε οριστικά τα αίτια της κρίσης και να οδηγήσουμε την Ελλάδα και την κοινωνία σε μια νέα περίοδο δημιουργίας, προόδου και ευημερίας.

Η παράταξή μας, φίλες και φίλοι, δεν βολεύεται με ρόλο κομπάρσου.

Έχω πει εδώ και καιρό – και το επαναλαμβάνω σήμερα – ότι το 2018 θα είναι Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, η χρονιά της ολικής επαναφοράς της παράταξής μας. Το 2018 θα γίνει η χρονιά – ορόσημο για να αποκτήσει ξανά η χώρα κανονικότητα, για να δώσουμε επιτέλους διέξοδο σε μια ταλαιπωρημένη και απογοητευμένη κοινωνία, μια κοινωνία την οποία ορισμένοι προσπαθούν να εγκλωβίσουν ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση.

Η ελπίδα σύντροφοι, δεν χάθηκε επειδή κάποιοι την πρόδωσαν. Η ελπίδα ζει μέσα μας, ακόμα κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι γεράσαμε, ότι δεν αντέχουμε, ότι γίναμε «ντεμοντέ». Το παιχνίδι θα το γυρίσουμε, όπως το γυρίσαμε το 1993, όπως το γυρίσαμε το 2000, όπως το γυρίσαμε το 2009.

Είμαστε πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε μάθει να είμαστε νικητές. Θα τα καταφέρουμε!

*Ομιλία στην εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου του Κινήματος Αλλαγής με θέμα “Το μέλλον του Έλληνα αγρότη”, Σίνδος 23.02.2018