Skip links

Δυσπιστία κατά της κυβέρνησης: Η πρόταση απορρίφθηκε, η δυσπιστία παραμένει

Στην περιδίνηση της αλαζονείας της η κυβέρνηση

Υπάρχουν δύο πράγματα που χτυπάνε «κόκκινο» ταυτόχρονα στη σημερινή κυβέρνηση: η αλαζονεία της εξουσίας από τη μια και οι υποψίες απέναντι στους χειρισμούς της από την άλλη σε θέματα Δημοκρατίας και σε σεβασμού των θεσμών. Υποψίες που συνεχώς γιγαντώνονται αποκαλύπτοντας ένα προσεγμένα καμουφλαρισμένο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο παρά την προσπάθεια για το αντίθετο, παραμένει βαθιά περιχαρακωμένο στο «εγώ» του.  Η κυβέρνηση στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της με έπαρση, εγωισμό και εθελοτυφλία, αγνοώντας επιδεικτικά τα καίρια ερωτήματα για τις υποκλοπές και τον ιδιότυπο ρόλο της ΕΥΠ μετατρέποντας έτσι, τις υποψίες σε ισχυρές ενδείξεις. Ενδείξεις  ότι με πρόσχημα την Εθνική Ασφάλεια παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και δικούς της υπουργούς και μάλιστα για πολλούς μήνες! Και τελικά, βεβαιότητα ότι η Εθνική Ασφάλεια γίνεται κατανοητή από τη σημερινή κυβέρνηση ως …Κομματική Ασφάλεια και Συμφέρον.

Να μην «υποκλαπεί» η θεσμική μας θωράκιση

Αμείλικτα, αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν μετέωρα πληγώνοντας τη Δημοκρατία μας. Στην fast track εποχή μας πότε θα μάθουμε όλη την αλήθεια για τις υποκλοπές; Πότε θα μας πούνε γιατί εργαλειοποιήθηκε η ΕΥΠ για μικροκομματικά παιχνίδια; Αλλά και ποιος είναι αυτός ο υποτιθέμενος λόγος εθνικής ασφάλειας που «επέβαλε» την παρακολούθηση, από το Νοέμβρη του 2020 έως το Μάη του 2021, του τότε  Υπουργού Ενέργειας ; Ειδικά στην περίπτωση του, τι είδους ανασφάλεια οδήγησε σε αυτή την θεσμική εκτροπή; Μήπως ο East Med; Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις με άλλες χώρες; Η «μοιρασιά» της πίτας στον ηλεκτρικό χώρο και πώς θα διανεμηθεί στους λίγους, «ημέτερους» και εκλεκτούς; Ή μήπως η αμφιβολία για το αν θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στα δίκτυα και τις ενεργειακές υποδομές της χώρας και μάλιστα με συγκεκριμένα FUNDS;

Διαφάνεια και Λογοδοσία παντού αλλιώς παρακμή και κατάρρευση

Η Εθνική Ασφάλεια απαιτεί την προστασία των θεσμών, το σεβασμό των Ανεξάρτητων Αρχών, τη Διαφάνεια, τη Λογοδοσία. Η Εθνική Ασφάλεια έρχεται αντιμέτωπη με τον αυταρχισμό, τη μυστικότητα και την αντίληψη περί “κλειστών θεσμών” της σημερινής κυβέρνησης. Η άσκηση πολιτικής με τον τρόπο αυτό οδηγεί μαθηματικά, όπως εξαιρετικά τεκμηριώνεται στο περίφημο βιβλίο των Ατζέμογλου και Ρόμπινσον (καθηγητών στο ΜΙΤ) «Γιατί αποτυγχάνουν τα Έθνη»,  στην παρακμή της Πολιτειακής μας Οργάνωσης και μακροπρόθεσμα στη φθορά και την κατάρρευσή της. Πρόκειται για μια βαθιά θεσμική κρίση, ένα τοξικό αδιέξοδο στο οποίο δυστυχώς συμπράττει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων την έκβαση αυτής της πολιτικής, έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Κοιτάζοντας μπροστά, με όραμα και πίστη στη Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αντιστέκεται στη θεσμική παρακμή που οδηγούμαστε μοιραία καθώς και στο θεσμικό πισωγύρισμα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας.

Γι’ αυτό και η μόνη δημοκρατική, υπεύθυνη και πολιτικά υγιής στάση απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση είναι η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ και η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, της δημοκρατικής παράταξης που ξεσκέπασε την εκτροπή της κυβέρνησης και που δεν θα αφήσει το θεσμικό οικοδόμημα της χώρας να παρεκκλίνει εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

ΠΗΓΗ: Μακεδονία της Κυριακής

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο