Α. Πουλάς – Γ. Αρβανιτίδης : «Διαχείριση των αποβλήτων των self test»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στο κείμενο της Ερώτησής τους:
“Κάθε εβδομάδα στη χώρα μας στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας πραγματοποιούνται εκατομμύρια self test από τους πολίτες. Συνεπώς, από τη διευρυμένη χρήση τους προκύπτουν ερωτηματικά σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων τους.
Ειδικότερα, στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει τα self test αναγράφεται με μικρά γράμματα και στο τέλος του κειμένου η εξής οδηγία: «Απορρίψτε όλα τα δείγματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ως βιολογικά επικίνδυνα απόβλητα»
Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων από τη χρήση των self–test θα πρέπει να γίνονται από τους πολίτες οι εξής ενέργειες :