Skip links

Η ΝΔ…δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά-Άρθρο στη “Μακεδονία”

«…Διότι η πλειοψηφία έχει το δικαίωμα της κυβερνήσεως, πρέπει και η μειοψηφία να έχει το δικαίωμα του ελέγχου. Διότι η πλειοψηφία έχει την ελευθερίαν της δράσεως, πρέπει η μειοψηφία – και μάλιστα αυτή κατ’ εξοχήν – να έχει την ελευθερία της σκέψεως…» – Από την αγόρευση του Γεωργίου Παπανδρέου στη «Δίκη της Λαμίας», 22.06.1922.

Η υπόθεση της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη δεν αποτελεί μια απλή … «παραφωνία» της ψευδεπίγραφης «φιλελεύθερης» διακυβέρνησης Μητσοτάκη που απέρχεται. Δεν αποτελεί ένα …νόμιμο λάθος που η κυβερνητική πλειοψηφία έσπευσε να υποβαθμίσει. Δεν αποτελεί ούτε την εξαίρεση, αλλά σχεδόν τείνει να αναδειχθεί σε κανόνα δράσης της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, αν θυμηθούμε και τις υποκλοπές της περιόδου 1990-1993. Η παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών για λόγους…εθνικής ασφαλείας του Ευρωβουλευτή και αρχηγού του τρίτου πολιτικού κόμματος αποτελεί το αποκορύφωμα μιας αλαζονικής συμπεριφοράς που δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πόσο κακό κάνει στη χώρα. Είναι η μέγιστη ύβρις σε μια κυβερνητική πορεία που ήθελε σχεδόν ως …γραπτό πεπρωμένο την παντοκρατορία της ΝΔ και του Πρωθυπουργού.

Και η «κατρακύλα» αυτής της αλαζονικής συμπεριφοράς δείχνει να μην έχει τέλος, αλλά στο βάθος είναι η Νέμεσις και η κάθαρσις. Από την ευκολία της στοχοποίησης του Νίκου Ανδρουλάκη με κοριούς περάσαμε στην στοχοποίηση δημοσιογράφων με δηλώσεις και αρθρογραφία φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση δεν ήθελε τον πλήρη έλεγχο και εξέταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όλων των εμπλεκόμενων προσώπων πριν την συζήτηση στην Ολομέλεια για τη διαφώτιση της Βουλής. Η Κυβέρνηση δεν ανέχεται την κριτική και την ερευνητική δημοσιογραφία που σκέπτεται, που κάνει αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και δεν αναπαράγει απλώς τα Non Paper του Μαξίμου. Η ίδια η Δεξιά σήμερα στην Ελλάδα θέλει επιμόνως να μας θυμίσει….τι σημαίνει Δεξιά! Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Με την δράση, τις πράξεις και τα λόγια δικών της ανθρώπων. Με παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων. Με επιθέσεις στον διεθνή τύπο και άρνηση της ζοφερής πραγματικότητας της υποβάθμισης της ποιότητας των θεσμών της Δημοκρατίας μας. Δεν απαντά στα αμείλικτα ερωτήματα, για το ποιος και γιατί ζήτησε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, για το Predator, για τον ρόλο της ΕΥΠ κλπ. Η Κυβέρνηση κραδαίνει ως φόβητρο την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κουνά ως «σκιάχτρο» την ακυβερνησία και την απειλή της σταθερότητας. Όταν οι πολιτικές της ΝΔ και οι επιλογές του Πρωθυπουργού, έστω και δια παραλείψεων – όπως αποδεικνύεται από τις παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του Γενικού του Γραμματέα – αποσταθεροποιούν την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, τέτοια επιχειρήματα είναι απλώς αμήχανη άμυνα και η «μπάλα στην εξέδρα».

Δυστυχώς βαίνουμε σε ένα άκρως πολωτικό πολιτικό χειμώνα, που η ΝΔ θα μας θυμίζει διαρκώς τον κακό της πολιτικό εαυτό και θα έχει ως μόνιμο αντίλογο τον κάκιστο πολιτικό εαυτό του ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Η διέξοδος της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας των πολιτών είναι προς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που θα κάνει ότι περνά από το χέρι του να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση των υποκλοπών και κατ’ επέκταση καμία σκιά στη Δημοκρατία μας. Εχέγγυο για αυτό είναι η εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου και των ερευνών που ξεκίνησαν εκεί. Τον μοναδικό δημοκρατικό θεσμό της Ε.Ε. που μπορεί να ελέγξει και να ζητήσει λογοδοσία για ενέργειες που υποσκάπτουν τις βασικές αρχές και αξίες της Ένωσης, το κράτος δικαίου και την δημοκρατία.

 

https://www.makthes.gr/i-nd-den-xechna-ti-simainei-dexia-602813

Αφήστε ένα σχόλιο