Skip links

Νέα Αλλαγή με αλλαγές και στο Πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο διακυβέρνησης

Τα τελευταία χρόνια κορυφώνεται διαρκώς στην χώρα μας – με ευθύνη των κομμάτων και των πολιτικών – η κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική. Το πολιτικό σύστημα δείχνει αναξιόπιστο και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και στις απαιτήσεις των μεταβαλλόμενων διεθνών συνθηκών. Στην ιστορική συγκυρία που βρισκόμαστε χρειάζονται συναινέσεις και Κυβερνήσεις συνεργασίας που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών, κάτι το οποίο δεν μπορεί να πετύχει ένα κόμμα από μόνο του την δεδομένη στιγμή. Αυτή την εμπιστοσύνη μπορούμε και πρέπει να την επαναφέρουμε παρουσιάζοντας μια προγραμματική σύγκληση και συναινέσεις για ένα αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και ανθεκτικό κράτος στις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών (των γεωπολιτικών επαναπροσδιορισμών, της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αστάθειας, της ενεργειακής μετάβασης, της κλιματικής κρίσης), το οποίο θα λογοδοτεί στους πολίτες και θα μειώνει αντί να διευρύνει τις ανισότητες. Με θεσμικές τομές για το πολιτικό σύστημα, με αντιμετώπιση του αυξανόμενου δημοσίου χρέους, του ιδιωτικού χρέους και του θέματος της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και ευρύτερα της στέγης, με αναδιάταξη πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προτεραιοποιώντας τα θέματα της Υγείας, της Παιδείας και της Πράσινης Ανάπτυξης και με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητάμε από τους πολίτες να αξιολογήσουν θετικά τόσο την διαχρονική στάση ευθύνης, όσο και τις προτάσεις που κάνουμε το τελευταίο διάστημα μέσα από το πρόγραμμά μας για αλλαγές στο κράτος, για την αποκατάσταση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, τη δίκαιη, πράσινη μετάβαση και την μείωση των ανισοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι καλούμε τους πολίτες όχι απλά να αποδοκιμάσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τα μοντέλα του αποτυχημένου επιτελικού – πελατειακού κράτους του κ. Μητσοτάκη και το μοντέλο του κράτους – λάφυρου του κ. Τσίπρα, ελιτισμού και λαϊκισμού αντίστοιχα, αλλά να δώσουν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ώστε να προωθήσει από την πρώτη Κυριακή μια σοσιαλδημοκρατική ατζέντα για μια Κυβέρνηση συνεργασίας τομών και αλλαγών. Να μας δώσουν δύναμη για να προχωρήσουν τομές στην διοίκηση και στην παραγωγική βάση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η ξεκάθαρη πρότασή μας ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε για Πρωθυπουργό μιας τέτοιας Κυβέρνησης ούτε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα, γιατί δεν μπορούν να εγγυηθούν αυτήν την Νέα Αλλαγή που οραματιζόμαστε εμείς. Μια Νέα Αλλαγή και στο Πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο την τελευταία τετραετία ξεπέρασε κάθε όριο, φτάνοντας σε ακραίες αντιθεσμικές εκτροπές και παρεμβολές. Το επιτελικό κράτος του Μαξίμου επί ΝΔ κορυφώνει τώρα προεκλογικά την αλαζονεία του μιλώντας για…. «τερατογενέσεις» προσβάλλοντας την λαϊκή ετυμηγορία. Στην Κυβέρνηση προσλαμβάνουν δηλαδή ως….σημεία και τέρατα κάθε προσπάθεια αλλαγής αυτού του αναποτελεσματικού και αχαλίνωτου μονοκομματικού συγκεντρωτικού μηχανισμού εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Βλέπουμε δε να ξυπνάνε και φαντάσματα του απώτερου πολιτικού παρελθόντος ψάχνοντας για αποστάτες και θέλουν να μας επιβάλουν έναν ανιστόρητο παραλογισμό και θεωρία του στυλ «Μητσοτάκης ή χάος». Όσο και να κινδυνολογούν και να θέλουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, σείοντας την απειλή της ακυβερνησίας και των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, τόσο δικαιώνουν την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις 21 Μαΐου, για να κινητοποιήσει τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η άσκηση αλλά και ο έλεγχος της εξουσίας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/apopsi/arthra/nea-allagi-me-allages-kai-sto-prothypoyrgokentriko-montelo

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο