Skip links

Πολιτικές αυταπάτες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-Άρθρο στο “Myportal.gr”

Με την Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να έχουν μπει σε ένα ατελείωτο «γαϊτανάκι» καταγγελιών για το ποιος παρακολουθούσε (νόμιμα ή παράνομα) πιο πολλούς στην περίοδο διακυβέρνησής του, η αξιοπιστία και των δυο κομμάτων στα μάτια των πολιτών εξανεμίζεται. Η Κυβέρνηση κρατά μια άκρως υποκριτική στάση επιδιώκοντας στην ουσία να μην μάθουμε τίποτα άλλο σε σχέση με το σκάνδαλο παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος των εσωτερικών του αντιφάσεων κάνει τα πάντα να μας θυμίσει τον χειρότερο εαυτό του. Τα παιχνίδια με τους θεσμούς που επιχείρησαν και οι δυο πλήττουν ευθέως την Δημοκρατία μας, αλλά και την εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό.

Παρόλα αυτά, η παρουσία και οι εξαγγελίες τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 86η ΔΕΘ έδειξαν ότι και οι δυο τους πορεύονται ακόμα με αυταπάτες και αλαζονεία. Ο μεν κ. Μητσοτάκης με το αντιδημοκρατικό του ψευτοδίλημμα «ή αυτός ή το χάος», ο δε κ. Τσίπρας επανήλθε μοιράζοντας παροχές. Ο ελιτισμός της ΝΔ και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκαν πεντακάθαρα σε κάθε μέτρο ή πρόταση που ακούσαμε και από τους δυο. Αυτό είναι το πιο ασφαλές πολιτικό αποτύπωμα της φετινής ΔΕΘ για εμάς. Ούτε οι απειλές του κ. Μητσοτάκη όμως για…κυβερνητικές τερατογενέσεις, ούτε η αμνησία – αμνηστία για τα έργα και τις ημέρες του, που ζητά ο κ. Τσίπρας, είναι ικανές να σταματήσουν την δυναμική ανατροπής του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν για παράδειγμα να ξεχάσουμε τις τεράστιες ευθύνες τους για τις δραματικές αυξήσεις των ενεργειακών τιμολογίων στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ υλοποίησαν από κοινού μια στρατηγική επιλογή να αυξηθεί η εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο αφήνοντάς τους πολίτες εκτεθειμένους στην ενεργειακή κρίση. Παράλληλα, δεν προχώρησαν στην δίκαιη και μεγάλη ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, που είναι πια η πιο φθηνή ενέργεια, δεν επένδυσαν σε δίκτυα υψηλής συνδεσιμότητας και σε μονάδες αποθήκευσης. Και έτσι έφθασαν οι Έλληνες να πληρώνουν από το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη με τη σφραγίδα των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτάσσει την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει στιβαρή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση εθνικής αξιοπρέπειας με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Δημοκρατική ανατροπή ή στασιμότητα είναι για εμάς το δίλλημα των ερχόμενων εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας εκπροσωπούν την στασιμότητα. Δεν θέλουν αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο και τις τομές που έχει ανάγκη η χώρα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και απειλές. Εμείς θέλουμε να αξιολογηθούμε από τους πολίτες για το πρόγραμμά μας και το πολιτικό μας ήθος. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική, της οποίας στόχος είναι η δίκαιη παραγωγή και διαμοιρασμός του πλούτου και η μείωση των ανισοτήτων κάθε είδους. Για αυτό και θα επιδιώξουμε την θετική ψήφο των πολιτών και όχι απλά την ψήφο αποδοκιμασίας στα κόμματα της στασιμότητας.

Πηγή: https://myportal.gr/politikes-aytapates-nd-kai-syriza/?fbclid=IwAR3mvRELqigbWaXAFV_qO3IAIL_OKbxDrla6mIrNWqGAItChxtKdLzgnNqE

Αφήστε ένα σχόλιο